Denna gråa söndag blir det revolutionsmusik och bakning…

Allt på samma gång. Jag börjar söndagen med att dra på inspirerande musik från Irland, det är marschmusik och texten handlar om att Gud ska bevara Irland. Sedär, så passande på söndagen och den uppmaningen kan väl detta land behöva just nu.

Så ska det bakas chokladbiskiver – det är försvinnande gott och totalt onyttigt, men va f.. någon rynka fyller dom nog ut. Jag river mandelmassa med min rivmaskin och det är så kul så jag vill inte sluta. Ja, jag vet att jag har underliga hobbysar, bl a att sitta på en solvarm trätrappa och skala potatis eller att sortera skruvar efter ett eget uppfunnet system.  Nu är mandelmassan klar och då kommer det svåra, äggulan och vitan ska skiljas åt och den processen kan vara lite knepig eftersom min motorik fungerar lite hipp som happ. Det blev en salig blandning men…

Nu ska det gräddas och då bli det komplicationer. Klicka ut teskedsstora pluppar på plåten- jag tar matskedsstora istället så går det fortare och biskvibottnarna bli större. Så där ja- det blev pannkakor nästan, men med smörkräm och chokladtopping så kommer dom att passa utmärkt till en födelsedagspresent som ska överlämnas senare under dagen. Grattis till födelsedagsbarnet.

Nu har musiken växlat spår och gått över till hurtiga marscher från Spanien och USA. Det finns hur mycket revolutionsmusik som helst som man kan baka in i det hela.

Leave a comment

Your comment