TOMTEN, ÄNGELEN OCH JAG

Det är knappast de 3 visaste personerna som jag menar, men ganska trevliga ändå. Så här på skyltsöndagen går mina tankar till den förflutna tiden då jag var barn, alltså 1940-talet. Då var det vintrar och snöfallen var lika vackra som idag. Vi har i allafall tur med vädret just nu, tycker jag.

På min tid så var skyltsöndagen en häftig upplevelse. För oss ungar i storstaden så fanns och finns Skansens Julmarknad som var ett populärt mål.

Jag och min pappa åkte spårvagn dit, tjockt påpälsad i vit kaninpäls och samemössa -och tossor blev jag utstyrd.Jag hade inte så mycket att sätta emot det klädvalet – det var bara att gilla läget.

Det blev knäckäpplen och tomtebrus samt tingel-tangel och jag fick frispel av så mycket uppståndelse. Helt enkelt underbart.

Senare l livet har jag deltagit i min egen stads julmarknader ,de var mycket uppskattade, men då hade jag fått en egen stark vilja och bytt kaninpälsen mot militäruniform.

Min förhoppning numera är att dagens barn och ungdomar får känna en del av julens förväntan såhär 1:sta söndagen i advent.

Leave a comment

Your comment