ISBLOMMOR GÖR MIG GLAD…

därför att det är så stora kontraster mellan detta sammansatta ord.
Is, titta på den frusna vinterbilden av Stockholm som är så vackert. Naturligtvis är alla städer vackra ,men det är något så speciellt med den stad i vilken man föds och växer upp i.
Vid de hemresor jag gjorde under en del av min skoltid på en internatskola,så var ankomsten med tåg till Sthlm i jultid en otrolig upplevelse. Jag har alltid blivit så glad av att se och läsa om vår huvudstad.

Den är världens vackraste stad, så är det bara.

Nog med smicker nu.

Julblommor finns det i otaliga kombinationer men jag tycker själv bäst om hyacinter som verkar så bulliga och goa. Jag har inte provat att äta dom, men det är med ögonen de påverkar mig. Synd bara att allergiker inte mår bra av dom.

Snart ska jag gå ut i världen och förundra mig över vinterns skönhet.Så kan man naturligtvis uttrycka sig när man har ett varmt och tryggt hem att återvända till. Där känner vi också av kontrasterna mellan stora delar av vår omvärld.

Dynamit och ljusängel – Nobel och Lucia, det är en häftig och kontrastrik tid just nu.

Leave a comment

Your comment